TERVETULOA KEITTIÖ KOKKAAN!

WELCOME TO KOKKA KITCHEN!



Alla ajankohtaiset kurssimme.

Find our cooking courses below.


 

KUUKAUSILIITTEEN KOKKAKURSSI
6–12 hlö | 4–5 tuntia
sis. kolme ruokalajia & keittokirjan
 

Kuukausiliitteen kokkipariskunnan Arin & Pepin
reseptit kolmen vuoden ajalta on koottu yksiin kansiin.
Tule mukaan yhden illan kurssille, jossa Ari johdattelee
sinut sesongin parhaiden reseptien äärelle.

Oletko kiinnostunut kotimaisten raaka-aineiden valmistamisesta uudella tavalla?
Haluatko tietää mihin kaikkeen punajuuri tai vaikka lakritsi taipuu?
Ehdottomasti kauden inspiroivin Kokkakurssi antaa uusia ideoita arkeen.

 

MENU
 

Savulahnamoussea,

pikagraavattua siikaa,

perunaohukaisia ja marinoituja kasviksia
 

***

Karitsan paahtopaistia,

rosmariinia ja yrteillä maustettua varhaiskaalia
 

***

Kahvilla maustettua suklaafondantia ja vaniljajäätelöä


149€/hlö (min. 6 hlö)
Hinta sisältää kuukausiliitteen keittokirjan.


Kuukausiliitteen kurssit alkaen 11.3.2014


*****************************************************************************
 

VIININ JA RUUAN YHDISTÄMINEN

PAIRING FOOD AND WINE
 

Tähän kurssiin olemme koonneet suomalaisten rakastamia klassikkoannoksia, joista monet ovat yllättävänkin hankalia yhdistettäviä viinin kanssa. Kurssin ajatuksena on antaa vieraiden itse maistella illallisella kaikkia annoksia usean erityyppisen viinin tai muun juoman kanssa ja löytää itselleen parhaiten sopivat makuyhdistelmät.

For this course we have assembled classic dishes that are amongst the most loved ones in Finland but they can also be rather difficult to combine with wine. The idea of this course is to let the guests discover the best combinations themselves by serving several different types of wines or other drinks with each dish.
 

Menu

Toast Skagen ja graavilohta

Toast Skagen with lightly salted salmon
 

***

Kermainen sienikeitto

Creamy mushroom soup
 

***

Pippuripihvi

Härän ulkofileepihvi, pippurikastiketta ja perunagratiinia

Beef sirloin steak with pepper sauce and potato gratin
 

***

Suklaafondant ja vadelmasorbettia

Chocolate fondant with raspberry sorbet
 

Kurssiohjelma:

Reseptien ja valmistustapojen läpikäynti

Yhteisen illallisen valmistus Keittiö Kokassa

Viinimestarin opastus aterian kanssa nautittaviin juomiin

Illallinen

 

Course program:

Learning the recipes and ways of preparation

Cooking together in Kitchen Kokka

The guidance of our sommelier on the wines chosen with dinner

Dinner
 

149€/hlö (min. 6 hlö)

149€/ person (minimum of six persons)
 

Juomapaketti 99€ / hlö
Sisältäen usean viinin / juoman joka ruokalajille ja viinimestarin opastuksen

Drink menu 99€/person

Including several wines / drinks for each dish and the guidance of our sommelier

 

***************************************************************************************************************************


 

VALITSE VIINI – ME SUUNNITTELEMME RUUAN

CHOOSE THE WINE – WE DESIGN THE DISH
 

Tämä kokkakurssi vie ruuan ja viinin yhdistämisen aivan uudelle ja yllättävälle tasolle. Vieraat valitsevat viinit ja Nokan keittiömestareiden ja sommelierien tiimi suunnittelee niihin sopivan menun.

Menussa voi olla annoksia muista kokkakursseista, ravintolan á la Carte-listalta tai ne voivat olla jotain aivan uutta ja jännittävää. Menu voidaan, vieraiden niin halutessa, pitää yllätyksenä kokkakurssiin asti. Menu pitää aina sisällään 4 ruokalajia.

Viinit valitaan listalta, jonka lähetämme Teille ja niitä voi valita mielensä mukaan 1-4 erilaista, eli jos valitsee vain yhden viinin, sovitetaan kaikki menun annokset sopimaan parhaalla mahdollisella tavalla sen kanssa. Vastaavasti voi halutessaan valita 4 eri viiniä, jolloin joka ruokalajille on omansa. Jos jälkiruualle halutaan oma juoma, suosittelemme silloin valitsemaan yhden makean viinin. Vastaavasti, jos valitaan 4 viiniä jotka ovat kaikki kuivia, saattaa olla, ettei menussa ole lainkaan jälkiruokaa? Viinit veloitetaan menekin mukaan.

Valitut viinit sekä mahdolliset allergiat, erikoisruokavaliot ja muut toiveet on hyvä ilmoittaa hyvissä ajoin, viimeistään 7 arkipäivää ennen tilaisuutta.

 

This cooking course takes combining food and wine to a new and unexpected level. The guests choose the wines and Nokka´s team of chefs and sommeliers design a menu to match them.

The menu may have dishes from other cooking courses, the restaurants á la Carte-list or they can be something totally new. The menu can be kept as a surprise up until the start of the cooking course if the guests so desire. The menus always include 4 dishes.

The wines are chosen from a list that we will send You and it is possible to choose between 1 and 4 different ones. If only one wine is chosen, then all the 4 dishes in the menu are customized to work as well as possible with that one wine and so on. The maximum amount to choose is 4 different wines, one for each dish. If You want a wine with the dessert, choose one sweet wine. If 4 dry wines are chosen, it might be possible that the menu will not include a dessert at all? The wines are charged according to consumption.

The wines, possible allergies, special diets or other requests should be notified no later than 7 weekdays prior to the cooking course.
 

Kurssiohjelma:

Reseptien ja valmistustapojen läpikäynti

Yhteisen illallisen valmistus Keittiö Kokassa

Viinimestarin opastus aterian kanssa nautittaviin juomiin

Illallinen

 

Course program:

Learning the recipes and ways of preparation

Cooking together in Kitchen Kokka

The guidance of our sommelier on the wines chosen with dinner

Dinner
 

 Menu 149€ / hlö (min. 6 hlö)

 Menu 149€ / person (minimum of six persons)
 

Olemme valinneet 10:ltä viinitalolta erityylisiä gastronomisia viinejä, jotka edustavat sekä klassisia viinialueita että modernimpaa tyyliä. Jos olette kiinnostuneita tästä kurssista, ottakaa yhteyttä ravintolaan niin lähetämme Teille listan jolta voitte valita haluamanne viinit.

We have chosen gastronomical wines from 10 different wine producers that represent both classic and modern styles of wine and winemaking. If You are interested in this course, please contact the restaurant and we will send You list of wines for You to choose from.

 

****************************************************************************************************************************************

     

TEE SE ITSE HELSINKIMENU

DoItYourself HelsinkiMenu
 

Pääset tekemään itse oman HelsinkiMenusi ammattilaisten opastuksella

HelsinkiMenu on sesongin parhaista raaka-aineista valmistettu herkullinen kokonaisuus

Kurssin teema ja raaka-aineet mukailevat ravintola Nokan voimassa olevaa HelsinkiMenua


 


 

Kylmäsavustettua kirjolohta ja kirjolohenmätiä, punajuurivanukasta ja sitruunakreemiä

Cold smoked rainbow trout and rainbow trout roe with beetroot pudding

and lemon cream

***

Friteerattuja Benjamin-kinkkupelmenejä ja sipulikeittoa

Deep fried Benjamin ham pelmenis with onion soup

***

Vadelmahunajalla maustettua ankanrintaa, selleripyreetä ja vadelmakastiketta

Duck breast seasoned with raspberry honey, celery purée and raspberry sauce

***

Porkkana- tyrnikakkua, vuohenrahkajäätelöä ja salmiakkia

Carrot and sea buckthorn cake with goat´s milk quark ice cream and salty liquorice


 

Kurssiohjelma:

Reseptien ja valmistustapojen läpikäynti

Yhteisen illallisen valmistus Keittiö Kokassa

Viinimestarin opastus aterian kanssa nautittaviin juomiin

Illallinen

 

Course program:

Learning the recipes and ways of preparation

Cooking together in Kitchen Kokka

The guidance of our sommelier on the wines chosen with dinner

Dinner


 

149€/hlö (min. 6 hlö)

149€/ person (minimum of six persons)
 

Juomapaketti 99€/ hlö

Sisältäen valikoidun viinin joka ruokalajille ja viinimestarin opastuksen

Winemenu 99€ / person

Includes the guidance of our sommelier


 

******************************************************************************************************


 

RANSKALAISET HERKUT

FRENCH DELICACIES
 

Jos luulit, että ranskalainen ruuan valmistaminen on vain huippukokkien yksinoikeus, tai vaikeaa ja monimutkaista, olet täysin väärässä. Maukkaan illallisen valmistamiseen tarvitaan vain hyvät raaka-aineet ja ystävät ympärille.

 

If you thought that the preparation of French cuisine is only for the top chefs of the world or complicated and difficult, you are completely wrong. All you need to make a tasty dinner is great food products and good friends around you.


 

Menu

 

Paahdettua Alhopakan ankanrintaa ja omenakompottia

Roasted duck breast from Alhopakka with apple compote
 

***

Sipulikeittoa ja gruyere-krutonkeja

Onion soup with gruyere croutons
 

***

Tournedos Rossini

Härän sisäfileetä, Hauhalan hanhenmaksaa ja Madeirakastiketta

Beef tenderloin steak, goose liver from Hauhala with Madeira sauce
 

tai / or
 

Kuhaa “Meuniere”

Paistettua kuhaa, sinisimpukoita ja kaprisvoikastiketta

Pike perch “Meuniere”

Pan fried pike perch, blue mussels with capers and butter sauce
 

***

Mustaherukkafinancier ja suklaamoussea

Black currant financier with chocolate mousse




 

Toivomme yhtenäistä pääruokavalintaa.
We would encourage you to select one main course dish for the entire party.
 

Kurssiohjelma:

Reseptien ja valmistustapojen läpikäynti

Yhteisen illallisen valmistus Keittiö Kokassa

Viinimestarin opastus aterian kanssa nautittaviin juomiin

Illallinen
 

Course program:

Learning the recipes and ways of preparation

Cooking together in Kitchen Kokka

The guidance of our sommelier on the wines chosen with dinner

Dinner


 

149€/hlö (min. 6 hlö)

149€/ person (minimum of six persons)
 

Juomapaketti 99€/ hlö

Sisältäen valikoidun viinin joka ruokalajille ja viinimestarin opastuksen

Winemenu 99€ / person

Includes the guidance of our sommelier


 

******************************************************************************************************

ITALIAN MAKUJA

FLAVOURS OF ITALY
 

Italian alueen rikas ja ajaton ruokakulttuuri on aina muodissa. Kokan kurssi tutustuttaa osallistujat monipuolisesti maailman yhden suosituimman ja terveellisimpänä pidetyn keittiön raikkaisiin, kevyisiin ja vivahteikkaisiin antimiin.
.

Italy’s rich and timeless food culture is always in fashion. This cooking course will bring to life the versatile and one of the worlds’ most popular and healthiest kitchens with its fresh, light and nuanced flavors.


 

Menu

 

Antipasto à la Kokka

Italialaistyylinen leikkelelautanen ja itse valmistettua Focaccia-leipää

Italian style charcuterie selection and home-made Focaccia bread
 

***

Risotto Milanese

Risotto Milanese
 

***

Karitsan paahtopaistia, rosmariinikastiketta

ja paahdettua munakoisoa

Roast of lamb with rosemary sauce and roasted aubergine
 

***
Granite

 

***

Pistaasisemifreddoa ja aprikoosikakkua

Pistachio semifreddo with apricot cake


 

Kurssiohjelma:

Reseptien ja valmistustapojen läpikäynti

Yhteisen illallisen valmistus Keittiö Kokassa

Viinimestarin opastus aterian kanssa nautittaviin juomiin

Illallinen

 

Course program:

Learning the recipes and ways of preparation

Cooking together in Kitchen Kokka

The guidance of our sommelier on the wines chosen with dinner

Dinner


 

149€/hlö (min. 6 hlö)

149€/ person (minimum of six persons)
 

Juomapaketti 99€/ hlö

Sisältäen valikoidun viinin joka ruokalajille ja viinimestarin opastuksen

Winemenu 99€ / person

Includes the guidance of our sommelier


 

******************************************************************************************************
 

TALVI 2014

RIISTAKURSSI

WINTER 2014

GAME COURSE


 

Menu

 

Hirvicarpaccio, vasikan kateenkorvaa ja piparjuurimajoneesia

Elk carpaccio with veal sweet bread and horseradish mayonnaise
 

***

Maa-artisokka keittoa ja riistalinturilletteä

Jerusalem artichoke soup and game bird rillette
 

***

Metsäkauriin paistia, portviinikastiketta

ja paahdettua juurespyreetä

Roast of deer with port wine sauce and roasted root vegetable purée
 

***

Omena-clafoutis ja kanelijäätelöä

Apple clafoutis and cinnamon ice cream
 

Kurssiohjelma:

Reseptien ja valmistustapojen läpikäynti

Yhteisen illallisen valmistus Keittiö Kokassa

Viinimestarin opastus aterian kanssa nautittaviin juomiin

Illallinen

 

Course program:

Learning the recipes and ways of preparation

Cooking together in Kitchen Kokka

The guidance of our sommelier on the wines chosen with dinner

Dinner


 

149€/hlö (min. 6 hlö)

149€/ person (minimum of six persons)
 

Juomapaketti 99€ / hlö
Sisältäen valikoidun viinin joka ruokalajille ja viinimestarin opastuksen

Winemenu 99€/person

Includes the guidance of our sommelier

 

******************************************************************************************************

 

KEITTIÖ KOKAN KALAKOULU

KITCHEN KOKKA’S FISH SCHOOL


Kokan kalakoulu on tarkoitettu kaloista ja niiden monipuolisesta käsittelystä kiinnostuneille. Kurssin aikana valmistetaan kokonaisista kaloista alkuruokalajitelma ja pääruoka.

Kitchen Kokka’s fish cooking school is suitable for those who are interested in fish dishes and preparing them from scratch.

During the course you will prepare a fish starter assortment and a fish maincourse.


 

Menu

 

Halstrattua ja marinoitua siikaa ja perunalettuja

Lasimestarin lohta ja sinappidressingiä

Muikunmätimoussea

Char grilled and marinated whitefish with potato pancakes

Glassmaster´s salmon with mustard dressing

Vendace roe mousse

***


Madekeittoa

Turbot soup
 

***


Paistettua haukea,

kylmäsavuhauenmätikastiketta, piparjuurta ja

maa-artisokkapyreetä 

Fried pike, cold smoked pike roe sauce with horseradish

and Jerusalem artichoke purée

***


Lakkakohokas ja maitojäätelöä

Cloudberry suffle with milk ice cream

 

Kurssiohjelma:
Reseptien ja valmistustapojen läpikäynti
Yhteisen illallisen valmistus Keittiö Kokassa
Viinimestarin opastus aterian kanssa nautittaviin juomiin
Illallinen

 

Course program:

Learning the recipes and ways of preparation

Cooking together in Kitchen Kokka

The guidance of our sommelier on the wines chosen with dinner

Dinner


 

149€/hlö (min. 6 hlö)

149€/ person (minimum of six persons)

Juomapaketti 99 € / hlö
Sisältäen valikoidun viinin joka ruokalajille ja viinimestarin opastuksen

Winemenu 99€ / person

Includes the guidance of our sommelier


 

******************************************************************************************************

HINNAT

Kurssin hinta sisältää ruoan, reseptit, keittiömestarin opastuksen, tilavuokran ja lainaessun kurssin ajaksi.

Kurssille suunniteltu juomapaketti sisältää  valikoidun viinin joka ruokalajille ja viinimestarin opastuksen.
 

PRICES

Prices include: food, recipes, chef guidance, room rental and an apron for the duration of cooking.

If you choose to take the wine or drink menu, it includes the guidance of our sommelier and wines/drinks for each dish.






 

KOKOUKSET RAVINTOLA NOKASSA!


 

Kokouspäivän voi viettää myös aktiivisesti! Keittiö Kokka ja Ravintola Nokka tarjoavat taatusti uniikin ja inspiroivan ympäristön seuraavaan kokouspäiväänne.


 

KOKOUSTA JA KOKKAA

Ravintola Nokan idylliseen tiilimakasiinimiljööseen taidolla toteutettu ja hyvin varustettu elämyskeittiö Kokka saattaa olla juuri oikea paikka seuraavalle unohtumattomalle elämykselle.

 Kokan kokoustila sopii 6-12 henkilön ryhmille. Tilassa on videotykki, valkokangas, fläppitaulu, ovh sekä adsl –nettiyhteys. Päivän voi aloittaa kokouksella ja sisällyttää siihen yhteisen kokkaushetken, kokkaillen ammattilaisten ohjauksella maistuvan lounaan, kuitenkaan unohtamatta rentoa tunnelmaa.

 Lounaskokkauksessa tärkeää on sujuvuus ja että aikataulu pitää, siksi vietämme keittiössä noin puoli tuntia ja siinä ajassa valmistamme alkuruoan ja pääruoan. Jälkiruoaksi lounasaikaan sopii hyvin kahvi ja petit four.

Kokous ja kokkaus paketin hinta on 99 €, joka sisältää: aamukahvin ja suolaisen kahvileivän, kahden ruokalajin lounaskokkauksen sekä jälkiruokakahvin. Myös opetus, raaka-aineet sekä tilavuokra sisältyy hintaan.

Lounas Kokousta ja Kokkaa on myynnissä arkisin lounasaikaan 9-14.

 Vuoden 2014 "kokousta ja kokkaa" teemat löydät kokoussivultamme tästä >>

Kuvagalleria Virtuaaliesitys Kartta Pientilayhteistyö Helsinkimenu

Royal Ravintolat Oy