Reseptit

SITRUUNA-VERBENALLA MARINOITUJA MANSIKOITA JA VANILJAJÄÄTELÖÄ

Marinoidut mansikat
6 dl mansikoita
2 oksaa tuoretta sitruuna-verbenaa
1dl sokeria
1dl vettä

Leikkaa mansikoista vihreä kanta pois ja halkaise neljään osaan. Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää verbenan oksat ja anna hautua hetki. Siivilöi mansikoiden päälle ja nauti jäätelön kanssa.

Vaniljajäätelö
5dl täysmaitoa
5dl kuohukermaa
2 vaniljatanko
200g keltuaisia
250g sokeria
50g glukoosia

Laita maito ja kerma kattilaan.Halkaise vaniljatangot, raavi sisus ja lisää ne kattilaan yhdessä tankojen kanssa. Kiehauta ja anna maustua 15 minuuttia. Vatkaa keltuaiset ja sokeri metallikulhossa vaahdoksi. Kaada liemi voimakkaasti sekoittaen keltuaisvaahdon joukkoon. Kypsytä vesihauteessa koko ajan sekoittaen 84 asteiseksi. Lisää glukoosi ja nosta kulho jääveteen jäähtymään. Siivilöi ja aja jäätelökoneessa jäätelöksi.

SAVULAHNAMOUSSE

500 g ruodottomaksi perattua savulahnaa
4 dl kermaa
pieni tuore rosmariininoksa
2 kpl valkosipulinkynsiä
200 g rasia crème fraîchea vatkattuna
suolaa
sitruunanmehua

Kiehauta kerma, valkosipuli ja rosmariini kattilassa. Lisää savulahnan palat joukkoon pehmenemään. Ota kalanpalat pois kermasta ja aja monitoimikoneessa tai sauvalla sileäksi. Purista massa siivilän läpi ja jäähdytä. Vatkaa massa auki ja lisää vatkattua crème fraîchea, kunnes mousse on rakenteeltaan sopivan kevyttä ja ilmavaa. Lisää suolaa maun mukaan. Mausta lopuksi sitruunanmehulla. Tarjoa ruisleivän päällä.