Kevään herkullisin viinitapahtuma – Riesling & Spätburgunder -Viikot!

Ravintola Nokan osalta viikot alkavat tiistaina 15.5. ja kestävät aina torstaihin 21.6.2018 saakka.

Olemme valinneet huikean kattauksen huipputuottajien viinejä laseittain tarjottavaksi. Kaikki viinit ovat luonnonmukaisesti tuotettuja ja mukana on mm. Immich Batteriebergin, Karl Schaeferin, Clemens Buschin ja Weingut F. Beckerin viinejä.

Riesling on loistava ruokaviini, jossa on kiistatonta hienostuneisuutta. Tyylikkääseen yleisvaikutelmaan yhdistyy myös särmikkyyttä, joka ilmenee viinin hapokkuutena. Nokan Menu Greenin Nokkosohukaisille on valittu suositusviiniksi Knebel Von den Terassen Riesling, johon on vaikea olla hullaantumatta.

Saksalaiset punaviinit ovat tähän mennessä olleet suomalaiselle hieman vieraampia. Nyt tulemistaan tekee Spätburgunder eli tunnetummin Pinot Noir. Nykyiset makutrendit ovat Spätburgunderille otollisia. Enää ei välttämättä haluta vain tuhteja, tanniinisia punaviinejä, vaan modernin ja kevyemmän keittiön kumppaniksi halutaan usein myös kevyempiä viinejä.

Spätburgunderia kuvataan usein termein sametinpehmeä, metsämarjainen ja kirsikkainen, ja siinä on hieman makeutta sekä hedelmäisyyttä. Shelter Wineryn Spätburgunder sopii erinomaisesti Nokka Menun Wanhatuvan ankan seuraksi.

Ravintola Nokan tiimi ja sommelier Inari Mattsson toivottavat sinut lämpimästi saksalaisten laatuviinien äärelle!

Kuva: Elina Turunen