Muista tehdä ajoissa pöytävarauksesi äitienpäiväksi ja vapuksi!
 

Äitienpäivänä 10.5.2015 Ravintola Nokka on auki yhden kattauksen verran klo 12-15, ja tarjoilee vain päivän erikoismenua äitien kunniaksi.
 

Vappupäivänä 1.5.2015 Nokassa on kaksi lounaskattausta, klo 12-15 sekä klo 16-19. Vappuna Nokassa tarjoillaan vain päivän erikoismenua. 

  

RAVINTOLA NOKAN PIENTILAPUOTI   

Ravintola Nokassa on sisäänkäynnin yhteydessä Pientilapuoti. Puodista voi ostaa mukaansa Nokan pientilaverkostoon kuuluvien alkutuottajien herkkuja. Vie pala Nokkaa mukaasi Nokan herkkukassin muodossa. Sesongin suosituimpiin makupaloihin on mahdollisuus tutustua ”Pientilalautasellisella”, joka maistuu esimerkiksi kotimaisen erikoisoluen tai tilaviinilasillisen kera.

Puodin valikoimassa on  muun muassa Nokan V.I.P. -tunnustuksen (Very Important Producer) saaneiden tuottajien ruokatuotteita. Esille pääsevät myös sellaiset laadukkaat tuotteet, joita Nokan keittiössä käytetään jatkuvasti, kuten Peltolan voi ja Peltolan Blue, Mesikämmen-hunajakennot, Porosalami, Savustettuja muikkuja, Nokan oma tyrnimallasleipä ja Åbyn kartanon kuminanäkkileipä. Tuotteet vaihtelevat sesongin mukaan.

Pientilapuodin antiin voi tutustua paikan päällä, sillä Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho on koonnut sesongin herkkuja ”Pientilalautaselle”. Palan painikkeeksi sopii muun muassa pienpanimo-olut tai lasillinen kotimaista tilaviiniä. ”Suosittelen vaikkapa kevyeksi iltapalaksi seurustelun lomassa, samalla kun piipahtaa ostoksilla”, sanoo Ruoho.

Ravintolapäällikkö Terhi Vitikan mukaan puoti on vastaus asiakkaiden toiveisiin. ”Joka syksy järjestämämme Pientilatori- tapahtuma  on saanut hyvän vastaanoton, mutta kyselyjä alkutuottajiemme raaka-aineista tulee läpi vuoden. Halusimme tukea yhteistyökumppaneitamme tarjoamalla heille mahdollisuuden laajentaa myyntiään suoraan kuluttajille. Samalla tämä on johdonmukainen osa Nokan toimintaa laadukkaiden kotimaisten raaka-aineiden puolestapuhujana.”

 

Ravintola Nokan Pientilapuodissa voi tehdä ostoksia ravintolan aukioloaikoina, ma-ti 11:30-22, ke-pe 11:30-24 ja la 18-24.


 

NOKKA SIJOITTUI JÄLLEEN MITALELLE HELSINKIMENU -VALINNASSA 

Huolella valitut raaka-aineet ja huomaavainen palvelu varmistivat ravintola Nokalle jaetun toisen sijan vuoden HelsinkiMenu -ravintolan valinnassa. Maaliskuun puolivälistä alkaen Nokka tarjoaa myös elämyksellisiä kasvisruokia Vihreä Helsinki -menussa. 

Parhaan HelsinkiMenu -ravintolan tittelin kolmesti voittanut ravintola Nokka sijoittui tällä kertaa jaetulle hopealle. Raatina toimineet ruokatoimittaja Mariaana Nelimarkka ja ruokabloggari Mikko Kosonen kiinnittivät vuoden 2013 teeman mukaisesti erityistä huomiota pientuottajayhteistyöhön.  – Nokassa raaka-aineet ovat todella huolella valikoituja, ja ruoka suorastaan elämyksellistä, Nelimarkka toteaa. Raati piti paikkakuntien mukaan etenevää menua mielenkiintoisena ja toimivana.

Kärkipaikoille valitut neljä ravintolaa saivat kiitosta huomaavaisesta palvelusta ja hyvästä vuorovaikutuksesta asiakkaan kanssa.  Raadin mukaan HelsinkiMenua on osattava esitellä, jotta sen tarkoitus avautuu; se sopii yhtä hyvin helsinkiläisille itselleen kuin matkailijoille. – Niissä paikoissa, joissa HelsinkiMenu onnistui hyvin, oli koko henkilökunnalla sydän mukana sen tekemisessä ja tarjoilussa, Mariaana Nelimarkka kehuu.

Tämän kevään uutuus on 11. maaliskuuta lanseerattava Vihreä Helsinki -menu, jonka tulee Nokan perinteisen HelsinkiMenun rinnalle. Molemmat vaihtoehdot voi valita neljän tai kuuden ruokalajin laajuisina.

– Kasvisruoka on nouseva trendi, joten päätimme koota siitä eheän ja tyylikkään kokonaisuuden. Puhtaat, kotimaiset raaka-aineet ansaitsevat enemmän huomiota myös ravintoloissa, sanoo keittiöpäällikkö Ari Ruoho. Vihreän Helsinki -menun runkona on monipuolinen kirjo pientuottajien juureksia, kasviksia, hedelmiä, sieniä ja marjoja eri puolilta Suomea.

HelsinkiMenulla on keskeinen rooli Nokan à la cartessa. – Arvostamme HelsinkiMenua, siksi olemme ylpeitä siitä, että Nokka jälleen kerran sai tunnustusta vuoden ravintolan valitsijoilta. Parasta palautetta saamme kuitenkin päivittäin asiakkailtamme, sanoo ravintolapäällikkö Terhi Vitikka.

 

Kuvagalleria Virtuaaliesitys Kartta Pientilayhteistyö Helsinkimenu

Royal Ravintolat Oy