RIESLING- & SPÄTBURGUNDER -viikot 27.6. asti

Saksan Viinitiedotus järjestää tänä keväänä jo viidennen kerran perinteeksi muodostuneet teemaviikot. Viikot ovat tosin laajentuneet käsittämään myös Saksan toisen herkun, punaisen Spätburgunderin eli saksalaiset pinot noir -viinit riesling-viinien rinnalle. Mukana olevat ravintolat tarjoavat valkoisen rieslingin ja punaisen spätburgunderin ympärille rakennettuja makunautintoja kukin omaan konseptiinsa parhaiten sopivalla tavalla.

Ravintola Nokassa keväinen kausimenu 'Nokka ihan villinä' on suunniteltu saksalaisten viinien kaveriksi. Menun viinipaketti tarjoaa erityylisiä saksalaisia viinejä, joita päästään nauttimaan keväisten makujen kanssa. Näiden viinien lisäksi Nokassa on tarjolla myös muita saksalaisia riesling- & spätburgunder -viinejä. Tervetuloa nauttimaan viinilasillisesta baariimme tai pidemmän kaavan mukaan koko menusta!


 

NOKKA IHAN VILLINÄ

5.5.-27.6.2015

Menu 5 ruokalajia / Menu 5 courses
 

UUSIMAA

Parsaa, korvasientä ja kuusenkerkkää

Asparagus with false morel mushrooms and spruce sprout

Deep Roots Riesling Trocken, Drei Winner (Dreissigacker), Rheinhessen

65 € btl / 10,40 € 12cl

*

BOVIK & SALONIEMI

Ilmakuivatun kyytön syrjähyppy

The affair of an air dried Eastern Finn cattle

That’s Neiss Cuvée Red, Neiss Weingut, Pfalz

75 € btl / 12 € 12cl

*

SUOMENLAHTI

Paistettua villikalaa, nokkosta ja savustettua ahvenen mätiä

Pan fried wild fish with nettle and smoked perch roe

Bechtheimer Silvaner Trocken, Dreissigacker, Rheinhessen

94 € btl / 15 € 12cl

*

Koivuserbettia

Birch sherbet

*

UUSIMAA

Porkkanajäädykettä ja sitruunaverbena-granitéa

Carrot parfait with lemon verbena granité

Rauenthaler Baiken Auslese 2003, Langwerth von Simmern, Rheingau

79 € 0,375cl btl / 17 € 8cl

 

MENU 69 €

WINES 54 €


 

RAVINTOLA NOKAN PIENTILAPUOTI   

Ravintola Nokassa on sisäänkäynnin yhteydessä Pientilapuoti. Puodista voi ostaa mukaansa Nokan pientilaverkostoon kuuluvien alkutuottajien herkkuja. Vie pala Nokkaa mukaasi Nokan herkkukassin muodossa. Sesongin suosituimpiin makupaloihin on mahdollisuus tutustua ”Pientilalautasellisella”, joka maistuu esimerkiksi kotimaisen erikoisoluen tai tilaviinilasillisen kera.

Puodin valikoimassa on  muun muassa Nokan V.I.P. -tunnustuksen (Very Important Producer) saaneiden tuottajien ruokatuotteita. Esille pääsevät myös sellaiset laadukkaat tuotteet, joita Nokan keittiössä käytetään jatkuvasti, kuten Peltolan voi ja Peltolan Blue, Mesikämmen-hunajakennot, Porosalami, Savustettuja muikkuja, Nokan oma tyrnimallasleipä ja Åbyn kartanon kuminanäkkileipä. Tuotteet vaihtelevat sesongin mukaan.

Pientilapuodin antiin voi tutustua paikan päällä, sillä Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho on koonnut sesongin herkkuja ”Pientilalautaselle”. Palan painikkeeksi sopii muun muassa pienpanimo-olut tai lasillinen kotimaista tilaviiniä. ”Suosittelen vaikkapa kevyeksi iltapalaksi seurustelun lomassa, samalla kun piipahtaa ostoksilla”, sanoo Ruoho.

Ravintolapäällikkö Terhi Vitikan mukaan puoti on vastaus asiakkaiden toiveisiin. ”Joka syksy järjestämämme Pientilatori- tapahtuma  on saanut hyvän vastaanoton, mutta kyselyjä alkutuottajiemme raaka-aineista tulee läpi vuoden. Halusimme tukea yhteistyökumppaneitamme tarjoamalla heille mahdollisuuden laajentaa myyntiään suoraan kuluttajille. Samalla tämä on johdonmukainen osa Nokan toimintaa laadukkaiden kotimaisten raaka-aineiden puolestapuhujana.”

 

Ravintola Nokan Pientilapuodissa voi tehdä ostoksia ravintolan aukioloaikoina, ma-ti 11:30-22, ke-pe 11:30-24 ja la 18-24.


 

NOKKA SIJOITTUI JÄLLEEN MITALELLE HELSINKIMENU -VALINNASSA 

Huolella valitut raaka-aineet ja huomaavainen palvelu varmistivat ravintola Nokalle jaetun toisen sijan vuoden HelsinkiMenu -ravintolan valinnassa. Maaliskuun puolivälistä alkaen Nokka tarjoaa myös elämyksellisiä kasvisruokia Vihreä Helsinki -menussa. 

Parhaan HelsinkiMenu -ravintolan tittelin kolmesti voittanut ravintola Nokka sijoittui tällä kertaa jaetulle hopealle. Raatina toimineet ruokatoimittaja Mariaana Nelimarkka ja ruokabloggari Mikko Kosonen kiinnittivät vuoden 2013 teeman mukaisesti erityistä huomiota pientuottajayhteistyöhön.  – Nokassa raaka-aineet ovat todella huolella valikoituja, ja ruoka suorastaan elämyksellistä, Nelimarkka toteaa. Raati piti paikkakuntien mukaan etenevää menua mielenkiintoisena ja toimivana.

Kärkipaikoille valitut neljä ravintolaa saivat kiitosta huomaavaisesta palvelusta ja hyvästä vuorovaikutuksesta asiakkaan kanssa.  Raadin mukaan HelsinkiMenua on osattava esitellä, jotta sen tarkoitus avautuu; se sopii yhtä hyvin helsinkiläisille itselleen kuin matkailijoille. – Niissä paikoissa, joissa HelsinkiMenu onnistui hyvin, oli koko henkilökunnalla sydän mukana sen tekemisessä ja tarjoilussa, Mariaana Nelimarkka kehuu.

Tämän kevään uutuus on 11. maaliskuuta lanseerattava Vihreä Helsinki -menu, jonka tulee Nokan perinteisen HelsinkiMenun rinnalle. Molemmat vaihtoehdot voi valita neljän tai kuuden ruokalajin laajuisina.

– Kasvisruoka on nouseva trendi, joten päätimme koota siitä eheän ja tyylikkään kokonaisuuden. Puhtaat, kotimaiset raaka-aineet ansaitsevat enemmän huomiota myös ravintoloissa, sanoo keittiöpäällikkö Ari Ruoho. Vihreän Helsinki -menun runkona on monipuolinen kirjo pientuottajien juureksia, kasviksia, hedelmiä, sieniä ja marjoja eri puolilta Suomea.

HelsinkiMenulla on keskeinen rooli Nokan à la cartessa. – Arvostamme HelsinkiMenua, siksi olemme ylpeitä siitä, että Nokka jälleen kerran sai tunnustusta vuoden ravintolan valitsijoilta. Parasta palautetta saamme kuitenkin päivittäin asiakkailtamme, sanoo ravintolapäällikkö Terhi Vitikka.

 

Kuvagalleria Virtuaaliesitys Kartta Pientilayhteistyö Helsinkimenu

Royal Ravintolat Oy