TERVETULOA NOKKAAN VIETTÄMÄÄN ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ 6.12.2014

Nokka juhlistaa Itsenäisyyspäivää tarjoilemalla 6.12. Itsenäisyyspäivän menun. Varmista paikkasi ajoissa, ja varaa pöytäsi ja ennakkotilaa menu soittamalla myyntipalveluumme: +358 9 6128 5600


 

Itsenäisyyspäivän menu 6.12.2014


 

VÄÄKSY

Ruista ja ohraa

***

ITÄMERI

Katajanmarjasilakkaa ja silakanmätimoussea

Juniper berry seasoned Baltic herring with potato flat bread,

Baltic herring roe mousse and rye taco

Domaine de l'Aigle Gewürztraminer 2012, Gerard Bertrand, Pays d’Oc, France 78€ / 12,48€

***

SUOMENLAHTI

Kylmäsavuhaukikroketti, haukimureketta ja kylmäsavustettua hauenmätiä

Cold smoked pike croquette with pike mousseline and cold smoked pike roe

Weisser Burgunder Tradition Trocken 2012, Philipp Kuhn, Pfalz, Germany 79€ / 12,65€

***

FISKARS

Hirven ulkofileetä, karpalokastiketta ja tatteja

Sirloin of moose with ceps and cranberry sauce

Gala 1 2010, Bodegas Luigi Bosca, Mendoza, Argentina 92€ / 14,72€

***

VIIKKI

Juustoa Helsingin meijeriltä, tyrniä ja Nokan jyvänäkkäriä

Finnish cheese from Helsinki with sea buckthorn and Nokka´s seed crisp bread

Pihamaan Tyrni, Viiniheila, Heinola, Finland 112€ / 12€

***

JOROINEN

Spelttivohvelia, metsämansikkaa ja kyytönmaitojäätelöä

Waffle with forest strawberries and Finn cattle´s milk ice cream

Moscato d'Asti 2011, I Vignaioli di S. Stefano, Piemonte, Italy 46€ / 10,60€

Menu 69€ / Viinit 63€

Menu 69€ / Wines 63€


 

RAVINTOLA NOKAN PIENTILAPUOTI   

Ravintola Nokassa on sisäänkäynnin yhteydessä Pientilapuoti. Puodista voi ostaa mukaansa Nokan pientilaverkostoon kuuluvien alkutuottajien herkkuja. Vie pala Nokkaa mukaasi Nokan herkkukassin muodossa. Sesongin suosituimpiin makupaloihin on mahdollisuus tutustua ”Pientilalautasellisella”, joka maistuu esimerkiksi kotimaisen erikoisoluen tai tilaviinilasillisen kera.

Puodin valikoimassa on  muun muassa Nokan V.I.P. -tunnustuksen (Very Important Producer) saaneiden tuottajien ruokatuotteita. Esille pääsevät myös sellaiset laadukkaat tuotteet, joita Nokan keittiössä käytetään jatkuvasti, kuten Peltolan voi ja Peltolan Blue, Mesikämmen-hunajakennot, Porosalami, Savustettuja muikkuja, Nokan oma tyrnimallasleipä ja Åbyn kartanon kuminanäkkileipä. Tuotteet vaihtelevat sesongin mukaan.

Pientilapuodin antiin voi tutustua paikan päällä, sillä Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho on koonnut sesongin herkkuja ”Pientilalautaselle”. Palan painikkeeksi sopii muun muassa pienpanimo-olut tai lasillinen kotimaista tilaviiniä. ”Suosittelen vaikkapa kevyeksi iltapalaksi seurustelun lomassa, samalla kun piipahtaa ostoksilla”, sanoo Ruoho.

Ravintolapäällikkö Terhi Vitikan mukaan puoti on vastaus asiakkaiden toiveisiin. ”Joka syksy järjestämämme Pientilatori- tapahtuma  on saanut hyvän vastaanoton, mutta kyselyjä alkutuottajiemme raaka-aineista tulee läpi vuoden. Halusimme tukea yhteistyökumppaneitamme tarjoamalla heille mahdollisuuden laajentaa myyntiään suoraan kuluttajille. Samalla tämä on johdonmukainen osa Nokan toimintaa laadukkaiden kotimaisten raaka-aineiden puolestapuhujana.”

 

Ravintola Nokan Pientilapuodissa voi tehdä ostoksia ravintolan aukioloaikoina, ma-pe 11:30-24 ja la 18-24.


 

NOKKA SIJOITTUI JÄLLEEN MITALELLE HELSINKIMENU -VALINNASSA 

Huolella valitut raaka-aineet ja huomaavainen palvelu varmistivat ravintola Nokalle jaetun toisen sijan vuoden HelsinkiMenu -ravintolan valinnassa. Maaliskuun puolivälistä alkaen Nokka tarjoaa myös elämyksellisiä kasvisruokia Vihreä Helsinki -menussa. 

Parhaan HelsinkiMenu -ravintolan tittelin kolmesti voittanut ravintola Nokka sijoittui tällä kertaa jaetulle hopealle. Raatina toimineet ruokatoimittaja Mariaana Nelimarkka ja ruokabloggari Mikko Kosonen kiinnittivät vuoden 2013 teeman mukaisesti erityistä huomiota pientuottajayhteistyöhön.  – Nokassa raaka-aineet ovat todella huolella valikoituja, ja ruoka suorastaan elämyksellistä, Nelimarkka toteaa. Raati piti paikkakuntien mukaan etenevää menua mielenkiintoisena ja toimivana.

Kärkipaikoille valitut neljä ravintolaa saivat kiitosta huomaavaisesta palvelusta ja hyvästä vuorovaikutuksesta asiakkaan kanssa.  Raadin mukaan HelsinkiMenua on osattava esitellä, jotta sen tarkoitus avautuu; se sopii yhtä hyvin helsinkiläisille itselleen kuin matkailijoille. – Niissä paikoissa, joissa HelsinkiMenu onnistui hyvin, oli koko henkilökunnalla sydän mukana sen tekemisessä ja tarjoilussa, Mariaana Nelimarkka kehuu.

Tämän kevään uutuus on 11. maaliskuuta lanseerattava Vihreä Helsinki -menu, jonka tulee Nokan perinteisen HelsinkiMenun rinnalle. Molemmat vaihtoehdot voi valita neljän tai kuuden ruokalajin laajuisina.

– Kasvisruoka on nouseva trendi, joten päätimme koota siitä eheän ja tyylikkään kokonaisuuden. Puhtaat, kotimaiset raaka-aineet ansaitsevat enemmän huomiota myös ravintoloissa, sanoo keittiöpäällikkö Ari Ruoho. Vihreän Helsinki -menun runkona on monipuolinen kirjo pientuottajien juureksia, kasviksia, hedelmiä, sieniä ja marjoja eri puolilta Suomea.

HelsinkiMenulla on keskeinen rooli Nokan à la cartessa. – Arvostamme HelsinkiMenua, siksi olemme ylpeitä siitä, että Nokka jälleen kerran sai tunnustusta vuoden ravintolan valitsijoilta. Parasta palautetta saamme kuitenkin päivittäin asiakkailtamme, sanoo ravintolapäällikkö Terhi Vitikka.

HelsinkiMenu ja Vihreä Helsinki 11.3.2014 alkaen ravintola Nokan à la cartessa.  

 

Kuvagalleria Virtuaaliesitys Kartta Pientilayhteistyö Helsinkimenu

Royal Ravintolat Oy