ARI RUOHO ON VOITTANUT PRO-PALKINNON RAVINTOLAN KEITTIÖPÄÄLLIKKÖ -SARJASSA!

Torstaina 28.1. Wanhassa Satamassa järjestetyssä Pro-Gaalassa jännitys tiivistyi huippuunsa, kun odotetut ja arvostetut PRO-palkinnot saivat omistajansa. Vahvojen ennakko-odotusten mukaan, Vuoden keittiöpäällikkö palkinnon voitti ansaitusti Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho! Tämän vuoden teemana oli erityisesti vastuullisuus ja esikuvallisuus. Ari tunnetaan intohimoisesta työstään suomalaisen ruokakulttuurin hyväksi. Yhteistyö pientilatuottajien kanssa on jatkuvaa ideointia parempien tuotteiden ja kustannustehokkaiden ratkaisujen löytämiseksi.

Mahtavaa Ari!

 

ARVOSTETTU RAVINTOLAOPAS WHITE GUIDE NORDIC ARVOSTELI POHJOISMAISET RAVINTOLAT

– Nokka upeasti Suomen kahdeksan parhaan ravintolan joukossa Master Class luokassa!

KALAKISAN RAATI HALUSI PALKITA NOKAN KEITTIÖN!


Ari Ruoho Nokasta on pitkäjänteisesti tehnyt työtä kotimaisen kalan hyväksi. Ari on myös viitoittanut tietä kokeilemaan ennakkoluulottomasti vähempiarvoisten kalojen käyttöä monin eri herkullisin ja yllättävin tavoin. Aiemmista tempauksista asian hyväksi muistetaan esimerkiksi parin vuoden takainen ”Syö Itämeri siistiksi” –kampanja.
Nyt tämä työ on saanut jälleen ansaitsemaansa tunnustusta, kun Helsingin Uutiset sisarlehtineen järjesti lukijaäänestyksen Helsingin parhaimmista kalaravintoloista. Asiantuntijaraati halusi erityismaininnalla palkita Nokan pyydetyn villikalan ja vähempiarvoisten kalojen puolestapuhujana.
Upeaa työtä Ari ja koko Nokan tiimi!!

NOKKA KOHTI PIENTILATORIA 5.9.2015!

Viidettä kertaa järjestettävä Pientilatori tuo yli kaksikymmentä pientuottajaa ympäri Suomea Katajanokalle. Tervetuloa maistelemaan ja viihtymään lauantaina 5.9.2015. Tapahtuma on auki yleisölle 11.00 – 17.00 ja on edellisvuoden tapaan yksipäiväinen.

Ravintola Nokan ravintolasalit vallataan pientuottajien voimin ja muutetaan toriksi. Terassilla grilli on kuumana koko päivän ja tarjolla on muun muassa elävää musiikkia. Tapahtumassa tuodaan tuottajat tutuiksi Nokan annoksien huippuraaka-aineitten takaa. Tarkoituksena on edistää vuorovaikutusta tuottajien ja kuluttajien välillä sekä lisätä suomalaisten raaka-aineiden arvostusta.

Pientilatuottajat myyvät ja maistattavat omia raaka-aineitaan myyntipisteillään. Mukana esimerkiksi Helsinki Distilling Company, Sallan villiporo, Ahlbergin luomusalaattitila, Päivärinteen ruislastu, Mustilan Viini, VillaWool, Rekolan Panimo, Helsingin Meijeri sekä monia muita tuottajia!

Ravintola Nokalla on myös oma puoti, josta myydään keittiön omaa tuotantoa kuten mallasleipää. Ravintolan puodissa on myynnissä myös paikalle pääsemättömien tuottajien raaka-aineita. Nokan puoti-kahvilassa on myynnissä kahvia, teetä ja erikoiskahveja, virvokkeita ja pientä makeaa. Terassilla tarjoillaan kokonaisena grillattua, luomuna tuotettua pientilapossua, viiniä sekä olutta.

RAVINTOLA NOKAN PIENTILAPUOTI   

Ravintola Nokassa on sisäänkäynnin yhteydessä Pientilapuoti. Puodista voi ostaa mukaansa Nokan pientilaverkostoon kuuluvien alkutuottajien herkkuja. Vie pala Nokkaa mukaasi Nokan herkkukassin muodossa. Sesongin suosituimpiin makupaloihin on mahdollisuus tutustua ”Pientilalautasellisella”, joka maistuu esimerkiksi kotimaisen erikoisoluen tai tilaviinilasillisen kera.

Puodin valikoimassa on  muun muassa Nokan V.I.P. -tunnustuksen (Very Important Producer) saaneiden tuottajien ruokatuotteita. Esille pääsevät myös sellaiset laadukkaat tuotteet, joita Nokan keittiössä käytetään jatkuvasti, kuten Peltolan voi ja Peltolan Blue, Mesikämmen-hunajakennot, Porosalami, Savustettuja muikkuja, Nokan oma tyrnimallasleipä ja Åbyn kartanon kuminanäkkileipä. Tuotteet vaihtelevat sesongin mukaan.

Pientilapuodin antiin voi tutustua paikan päällä, sillä Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho on koonnut sesongin herkkuja ”Pientilalautaselle”. Palan painikkeeksi sopii muun muassa pienpanimo-olut tai lasillinen kotimaista tilaviiniä. ”Suosittelen vaikkapa kevyeksi iltapalaksi seurustelun lomassa, samalla kun piipahtaa ostoksilla”, sanoo Ruoho.

Ravintolapäällikkö Terhi Vitikan mukaan puoti on vastaus asiakkaiden toiveisiin. ”Joka syksy järjestämämme Pientilatori- tapahtuma  on saanut hyvän vastaanoton, mutta kyselyjä alkutuottajiemme raaka-aineista tulee läpi vuoden. Halusimme tukea yhteistyökumppaneitamme tarjoamalla heille mahdollisuuden laajentaa myyntiään suoraan kuluttajille. Samalla tämä on johdonmukainen osa Nokan toimintaa laadukkaiden kotimaisten raaka-aineiden puolestapuhujana.”

 

Ravintola Nokan Pientilapuodissa voi tehdä ostoksia ravintolan aukioloaikoina, ma-ti 11:30-22, ke-pe 11:30-24 ja la 18-24.


 

NOKKA SIJOITTUI JÄLLEEN MITALELLE HELSINKIMENU -VALINNASSA 

Huolella valitut raaka-aineet ja huomaavainen palvelu varmistivat ravintola Nokalle jaetun toisen sijan vuoden HelsinkiMenu -ravintolan valinnassa. Maaliskuun puolivälistä alkaen Nokka tarjoaa myös elämyksellisiä kasvisruokia Vihreä Helsinki -menussa. 

Parhaan HelsinkiMenu -ravintolan tittelin kolmesti voittanut ravintola Nokka sijoittui tällä kertaa jaetulle hopealle. Raatina toimineet ruokatoimittaja Mariaana Nelimarkka ja ruokabloggari Mikko Kosonen kiinnittivät vuoden 2013 teeman mukaisesti erityistä huomiota pientuottajayhteistyöhön.  – Nokassa raaka-aineet ovat todella huolella valikoituja, ja ruoka suorastaan elämyksellistä, Nelimarkka toteaa. Raati piti paikkakuntien mukaan etenevää menua mielenkiintoisena ja toimivana.

Kärkipaikoille valitut neljä ravintolaa saivat kiitosta huomaavaisesta palvelusta ja hyvästä vuorovaikutuksesta asiakkaan kanssa.  Raadin mukaan HelsinkiMenua on osattava esitellä, jotta sen tarkoitus avautuu; se sopii yhtä hyvin helsinkiläisille itselleen kuin matkailijoille. – Niissä paikoissa, joissa HelsinkiMenu onnistui hyvin, oli koko henkilökunnalla sydän mukana sen tekemisessä ja tarjoilussa, Mariaana Nelimarkka kehuu.

Tämän kevään uutuus on 11. maaliskuuta lanseerattava Vihreä Helsinki -menu, jonka tulee Nokan perinteisen HelsinkiMenun rinnalle. Molemmat vaihtoehdot voi valita neljän tai kuuden ruokalajin laajuisina.

– Kasvisruoka on nouseva trendi, joten päätimme koota siitä eheän ja tyylikkään kokonaisuuden. Puhtaat, kotimaiset raaka-aineet ansaitsevat enemmän huomiota myös ravintoloissa, sanoo keittiöpäällikkö Ari Ruoho. Vihreän Helsinki -menun runkona on monipuolinen kirjo pientuottajien juureksia, kasviksia, hedelmiä, sieniä ja marjoja eri puolilta Suomea.

HelsinkiMenulla on keskeinen rooli Nokan à la cartessa. – Arvostamme HelsinkiMenua, siksi olemme ylpeitä siitä, että Nokka jälleen kerran sai tunnustusta vuoden ravintolan valitsijoilta. Parasta palautetta saamme kuitenkin päivittäin asiakkailtamme, sanoo ravintolapäällikkö Terhi Vitikka.